Vi älskar hästar!

Mitt namn är Andrea Waller. 

Jag har arbetat med hästar sedan jag var 15 år. Intresset för sadlar och sadelinpassning har alltid funnits och det tog ordentlig fart när jag på allvar började inse att utrustningen kan utgöra en avgörande skillnad för kommunikationen mellan häst och ryttare. Jag är utbildad Equipment Coach, vilket innebär att jag inte bara lägger fokus på sadeln, utan på hela utrustningen. Ibland är det små marginaler som avgör hur resultatet kommer att bli. Jag hjälper dig hitta dessa marginaler!

Älskar du också hästar? Förmodligen. Som många andra hängde jag i stallet så fort möjlighet gavs. Och jag hade tur! Både min mor och syster var intresserade av hästar och när jag var 11 år skaffade vi vår första häst. Åtskilliga timmar är nerlagda för dessa underbara djur. Åtskilliga timmar är nerlagda både för att träna själv, men även för att se andra träna och ta ett litet steg närmare målet. Det var något speciellt med att se andra träna. Det var där min verkliga passion för hästar föddes. Passion för kommunikation. För det är väl det vi är ute efter? Oavsett om vi väljer hoppning, dressyr, western, island eller barock, och oavsett om vi väljer att mäta våra prestationer i tävling eller inte tror jag att vi är ute efter samma sak. Vi kan välja vår egen väg och vårt eget språk men målet bör alltid vara detsamma; ett gott samarbete med hästen! 

..


Foto: Anders K Jonsson

Citat som inspirerar oss!

George H. Morris. No words needed.

Kloka ord från Jens Fredricsson.

Vi på Waller's tror på att hästen alltid har något att säga, vi måste bara vara öppna och våga lyssna!

Vidareutbildning

Att hålla sig uppdaterad inom sadelinpassning är en förutsättning för att kunna göra ett så gott jobb som möjligt. Därför åker vi kontinuerligt på fortbildning både i och utanför Sverige:


Utbildning i Vertikal Balanserad Ridning med Lena Gunnarsson.

Sveland håller clinic om hållbar häst på Stall Peka i Umeå. Ett samarbete mellan Sveland, en tränare (Stefan Jansson) en sadelinpassare (Andrea Waller) och en sitsoptimerare med fokus på biomekanik (Lena Gunnarsson). Ett lyckat samarbete som väckte många tankar hos publik och medverkande hur vi ska få ett hållbart sportutövande.


Bk Horselife anordnar clinic hemma hos Stefan Jansson med fokus på Lippo- och Pessoasadlar.


På Equalitylines hemmässa för Prestiges återförsäljare fick vår sadelinpassare Andrea möjlighet att se en clinic med en av hennes stora förbilder; Michel Robert!

"Michel Robert är en man med stor ödmjukhet inför hästen! Vad som gjorde störst intryck på mig vid denna clinic var då han fick instruera ett ekipage där stoet var frustrerat vilket berodde på att hon fick för många signaler av sin ryttare. Michels ord "Leave the mare alone" ringer i huvudet sedan dess" - Andrea Waller